Selectati editia dorita

Clujul e orașul european de care n-a auzit nimeni dar unde încrederea în angajare crește cu un sfert în 3 ani

03 May 2016

Boierie la Cluj: posibilitățile de angajare sunt mult peste alte orașe europene, de altfel Clujul e orașul european în care încrederea economică a crescut cel mai mult, arată un sondaj.


"Ca să găsești cetățenii a căror încredere economică a crescut cel mai mult trebuie să vizitezi un loc de care mulți n-au auzit: elegantul oraș transilvănean Cluj-Napoca", notează reporterii CityLab.com, care subliniază că în 2012 doar 42% dintre localnici spuneau că era ușor să-ți găsești de muncă, iar între timp acest interval a crescut cu 25%, la 67 procente. "Cetățenii au dreptate să fie atât de pozitivi. Multe firme internaționale de tehnologie și-au deschis birouri aici și au creat un mic Silicon Valley românesc mulțumită firmelor atrase de infrastructura decentă și de fundalul muntos (sic-n.red.)".

Cifrele vin dintr-un sondaj-mamut la nivel european despre atitudinea europenilor, în funcție de eurobarometrul european, pe orașe. Ultimul astfel de sondaj a fost realizat în 2012 iar de atunci se constată multe schimbări surprinzătoare, inclusiv cea de la Cluj.

Sursa: actual de cluj
Cuvinte cheie: piata, job, munca, cluj

Alte stiri asemanatoare