Selectati editia dorita

Congresul SUA a aprobat un buget de 1.000 de miliarde de dolari

15 Jan 2014

Congresul SUA a aprobat luni seara, pentru prima oara din 2009, un acord amplu referitor modul in care va fi cheltuit bugetul in valoare de 1.012 miliarde de dolari, dar a refuzat sa ratifice o majorare a capitalului FMI, prevazuta intr-o reforma convenita in 2010, relateaza Financial Times.

Acordul reprezinta o actualizare a prioritatilor de cheltuieli ale SUA, dupa mai multi ani in care guvernul nu putea, din cauza dezacordurilor din Congres, sa realoce fonduri si va preveni blocarea activitatilor guvernamentale, prin finantarea activitatilor pana in septembrie.

Reducerea cheltuielilor in cazul multor programe si refuzul Congresului de a ratifica reforma cotelor de contributie a statelor membre ale FMI arata ca bugetul strict va limita spatiul de manevra al presedintelui Obama, in cel de-al doilea mandat.

"Suntem multumiti ca am ajuns la un acord bipartizan referitor la finantarea guvernului in 2014", au declarat intr-un comunicat liderii democrat si republican ai comisiilor insarcinate cu negocierile.

Acordul confirma nivelul de cheltuieli convenit de congresmanul republican Paul Ryan si senatorul democrat Patty Murray, in luna decembrie, dar elimina o taiere a majorarii pensiilor veteranilor cu dizabilitati, costisitoare din punct de vedere politic.

Sursa: Ziarul Financiar
Cuvinte cheie: Congres, SUA, buget, capital, FMI

Alte stiri asemanatoare