Selectati editia dorita

Consiliul IMM trage un semnal de alarma: Majorarea salariului minim poate duce la faliment

16 Jan 2013

Reprezentantii intreprinzatorilor trag un semnal de alarma si sustin ca majorarea salariului minim la 800 de lei ar putea duce la falimentarea firmelor mici.


Potrivit Consiliului IMM, cresterea inflatiei si scaderea competitivitatii firmelor a fost cauzata de necorelarea cresterii salariale, din anul 2000 si pana in prezent, cu productivitatea muncii.


"Suntem de acord cu majorarea salariului minim de la 700 de lei la 800 lei din considerente sociale. E foarte clar ca veniturile foarte mici nu fac posibila o viata decenta, iar aceasta majorare va imbunatati climatul de munca. Atragem insa atentia ca orice crestere sa fie corelata cu productivitatea muncii. In Romania cresterea salariului minim a fost facuta peste nivelul de crestere a productivitatii, din 2000 incoace. Trebuie luate masuri de corelare intre cei doi indicatori, altfel se genereaza inflatie, iar unele firme vor avea probleme cu suprevietuirea si cu exporturile pentru ca scade competitivitatea", a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Sursa: Stiri de Cluj
Cuvinte cheie: cluj, imm, majorare, salariu minim, faliment

Alte stiri asemanatoare