Selectati editia dorita

Credite de 25.000 de euro de la stat pentru fermele de familie

 

Credite de 25.000 de euro de la stat pentru fermele de familie
Galerie imagini (1 imagine)
Familiile care intentioneaza sa investeasca intr-o ferma destinata autoconsumului ar putea lua de la stat credite de pana la 25.000 de euro.

 

Ministerul Agriculturii are in plan constituirea unui Fond pentru acordarea de microcredite familiilor care vor sa investeasca intr-o ferma agricola destinata autoconsumului, se arata intr-un proiect de act normativ suspus dezbaterii publice. Astfel, persoanele fizice inregistrate in Registrul exploatatiilor agricole in calitate de producatori agricoli, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderi familiale vor putea accesa pana la 15.000 de euro pentru a investi intr-o ferma de familie (exploatatie agricola in care activitatile sunt realizate in principal de catre membrii familiei, care produce pentru consumul propriu, iar, dupa caz, surplusul este
comercializat). Se vor da bani pentru acele proiecte neeligibile pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurala, sau obiective de investitii situate sub nivelul minim de finantare din PNDR.

 

Sursa: Economica

 

 

Alte stiri asemanatoare

 • Bugetele localitatilor vor avea limite minime obligatorii - amendament aprobat in bugetul de stat 2015

  Bugetele localitatilor vor avea limite minime obligatorii - amendament aprobat in bugetul de stat 2015

  19-12-2014

  Parlamentarii au adoptat, vineri, un amendament la bugetul pe 2015 stabilind limite minime obligatorii de venituri pentru localitati, astfel comunele sa nu aiba mai putin de 1,5 milioane de lei, Liviu Dragnea spunand ca niciun primar nu mai este obligat sa mearga la CJ sa-si asigure veniturile.

 • Bugetul de stat pe 2015, adoptat de comisiile de buget-finante, dupa trei zile de dezbateri

  Bugetul de stat pe 2015, adoptat de comisiile de buget-finante, dupa trei zile de dezbateri

  19-12-2014

  Comisiile de buget-finante din Camera Deputatilor si Senat au adoptat, joi, proiectul bugetului de stat pe 2015, cu doar doua voturi ”impotriva” si o abtinere, cu unele amendamente, dupa un maraton de dezbateri, care a durat trei zile.

 • Prima Casa: 25.000 garantii acordate in acest an, cu finantari totale de 900 milioane euro

  Prima Casa: 25.000 garantii acordate in acest an, cu finantari totale de 900 milioane euro

  18-12-2014

  Romanii au beneficiat in acest an de circa 25.000 de garantii pentru achizitia de locuinte prin programul Prima Casa, primind finantari totale de 900 milioane euro, in conditiile in care un credit mediu s-a situat la 36.000 euro, iar preferinta pentru apartamentele cu trei camere a crescut.

 • Bugetul Economiei a fost suplimentat cu 200 de mii de lei pentru produse turistice

  Bugetul Economiei a fost suplimentat cu 200 de mii de lei pentru produse turistice

  18-12-2014

  Comisiile de buget, finante au adoptat, joi, bugetul Economiei , acceptand un singur amendament de suplimentare cu 200 de mii lei pentru produsele turistice.

 • Germanii de la Deutsche Bank curata inca 440 mil. euro din neperformantele BCR

  Germanii de la Deutsche Bank curata inca 440 mil. euro din neperformantele BCR

  18-12-2014

  Cea mai mare banca locala si-a asumat o pierdere de 94% prin vanzarea pachetului de 390 de credite neperformante.

 • Seful Fiscului afirma ca poate determina trusturile de presa sa-si plateasca obligatiile fiscale in 2-3 ani

  Seful Fiscului afirma ca poate determina trusturile de presa sa-si plateasca obligatiile fiscale in 2-3 ani

  18-12-2014

  Agentia Naționala de Administrare Fiscala /ANAF/ ii va putea determina pe toti contribuabilii, fie ca este vorba de grupuri de interese protejate, mari trusturi de presa, companii sau persoane privilegiate, sa isi achite integral obligatiile catre bugetul statului, daca ii vor fi asigurate resursele suplimentare necesare, a declarat miercuri presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, la o conferinta de bilant a Directiei Generale Antifrauda Fiscala /DGAF/.

 • Ce credite ieftine isi pot lua clientii care economisesc la bancile pentru locuinte

  Ce credite ieftine isi pot lua clientii care economisesc la bancile pentru locuinte

  18-12-2014

  Persoanele care economisesc prin bancile pentru locuinte pot beneficia de imprumuturi foarte avantajoase. Mai exact, dobanzile pentru creditele in lei in domeniul locativ din oferta BCR Banca pentru Locuinte sunt fixe pe toata durata creditarii si se cifreaza la 5% pe an pentru creditele locative (bauspar) si la 4,44% pe an pentru creditele intermediar si anticipat, care sunt credite de tip punte și nu depind de dobanda de referinta EURIBOR/ROBOR, spun reprezentanții bancii.
  Creditul intermediar și creditul anticipat se acorda inainte ca titularul contractului de economisire sa fi indeplinit condițiile de sold minim economisit, inclusiv dobanzile aferente soldului, si perioada minima de economisire. Astfel, clientii BCR Banca pentru Locuinte pot avea acces imediat la un credit anticipat si la un credit intermediar. Ulterior, dupa ce sunt indeplinite condițiile legate de suma economisita si de perioada de economisire, acel credit intermediar sau anticipat se transforma automat intr-un credit bauspar. Mentionam ca, in cazul unui credit intermediar sau anticipat, clientul plateste lunar doar dobanda si comisionul de administrare.

 • Geografia creditelor cu probleme

   Geografia creditelor cu probleme

  17-12-2014

  Trei judete din Romania se disting in topul restantierilor la credit, asa cum arata el la finele lunii octombrie. Peste un sfert din imprumuturile acordate in cele trei zone sunt cu probleme.

 • Prabusirea rublei nu va avea efecte semnificative asupra Romaniei

  Prabusirea rublei nu va avea efecte semnificative asupra Romaniei

  17-12-2014

  Prabusirea rublei nu va conduce la o criza valutara in regiune, intrucat cauzele sunt mai degraba externe, provenind din scaderea puternica a cotatiilor petrolului si intarirea dolarului, iar efectele asupra Romaniei vor fi limitate, considera Mihai Nichisoiu, analist la Tradeville.

 • Sectorul de carne, primul in care vom reduce TVA, speram pana la jumatatea lui 2015

  Sectorul de carne, primul in care vom reduce TVA, speram pana la jumatatea lui 2015

  17-12-2014

  Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat, marti, la comisiile de agricultura din Parlament, ca spera ca la jumatatea anului viitor, in functie de incasarile la buget, sa se aplice masura privind scaderea TVA la carne.

 • Comertul bate industria. Harta economica a Romaniei imparte tara in doua

  Comertul bate industria. Harta economica a Romaniei imparte tara in doua

  17-12-2014

  O scurta privire pe harta economica a Romaniei arata o tara impartita in doua. Partea de est nu contribuie cu mult la economia tarii, in timp ce doar vestul se mai poate lauda cu cateva fabrici.

 • Peste 3.000 de companii pierd facilitațile. Care sunt motivele si ce trebuie sa faca?

  Peste 3.000 de companii pierd facilitațile. Care sunt motivele si ce trebuie sa faca?

  16-12-2014

  Peste 3.220 de societati isi pierd calitatea de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant (SRL-D-uri), la data de 31 decembrie 2014, ca urmare a implinirii termenului de trei ani de la data infiintarii acestora, se arata intr-un comunicat al Oficiului National al Registrului Comertului.

 

All news

 

Abonare Newsletter

   
* Adresa de mail:
   
 

 

Sus

Copyright © 2011 Moneystreet.ro. All rights reserved.
Contact

RECOMANDAM: