Selectati editia dorita

Credite de 25.000 de euro de la stat pentru fermele de familie

 

Credite de 25.000 de euro de la stat pentru fermele de familie
Galerie imagini (1 imagine)
Familiile care intentioneaza sa investeasca intr-o ferma destinata autoconsumului ar putea lua de la stat credite de pana la 25.000 de euro.

 

Ministerul Agriculturii are in plan constituirea unui Fond pentru acordarea de microcredite familiilor care vor sa investeasca intr-o ferma agricola destinata autoconsumului, se arata intr-un proiect de act normativ suspus dezbaterii publice. Astfel, persoanele fizice inregistrate in Registrul exploatatiilor agricole in calitate de producatori agricoli, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderi familiale vor putea accesa pana la 15.000 de euro pentru a investi intr-o ferma de familie (exploatatie agricola in care activitatile sunt realizate in principal de catre membrii familiei, care produce pentru consumul propriu, iar, dupa caz, surplusul este
comercializat). Se vor da bani pentru acele proiecte neeligibile pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurala, sau obiective de investitii situate sub nivelul minim de finantare din PNDR.

 

Sursa: Economica

 

 

Alte stiri asemanatoare

 • Francul a atins maximul ultimelor trei luni

  Francul a atins maximul ultimelor trei luni

  20-04-2015

  În perioada analizată, raportul euro/leu a avut o evoluţie calmă, fluctuaţiile cursului fiind de circa 1 ban.

 • Câți bani a încasat statul de la firmele care exploatează resursele naturale ale României

  Câți bani a încasat statul de la firmele care exploatează resursele naturale ale României

  20-04-2015

  Circa 80% din redevenţele încasate, anul trecut, de statul român de la firmele ce exploatează resursele de subsol ale României provin din sectorul hidrocarburilor.

 • Creste presiunea pe clientii cu credite in franci elvetieni: cursul a crescut cu 2% intr-o saptamana

  Creste presiunea pe clientii cu credite in franci elvetieni: cursul a crescut cu 2% intr-o saptamana

  17-04-2015

  Francul elvetian a crescut ieri la 4,28 lei, nivel care nu mai fusese atins de la sfarsitul lunii ianuarie, dupa ce in ultima saptamana leul a pierdut aproape 2% in fata monedei elvetiene, ceea ce pune din nou presiune pe cei 75.000 de romani cu credite in aceasta valuta. Francul elvetian se apreciase puternic in a doua jumatate a lunii ianuarie, dar ulterior cotatiile s-au stabilizat la un nivel mai jos, atingand un minim de 4,1 lei la jumatatea lunii martie. Francul este acum cu circa 4% peste acel nivel.

 • Veşti bune pentru cei cu credite în euro

  Veşti bune pentru cei cu credite în euro

  16-04-2015

  Banca Centrală Europeană a decis să menţină dobânda de politică monetară în zona euro la nivelul minim istoric de 0,05%, pentru a impulsiona creşterea şi inflaţia, relatează agenţia EFE.

 • Ce amenzi mai pregateste Ministerul Finantelor

  Ce amenzi mai pregateste Ministerul Finantelor

  16-04-2015

  Ministerul Finantelor Publice vrea sa impuna praguri pentru diferentele de bani constatate in casele de marcat ale agentilor economici de agentii de la Fisc, in functie de care vor fi aplicate amenzi in bani, iar suspendarea activitatii unitatii va fi dispusa doar incepand cu a doua abatere constatata in doi ani, potrivit unui proiect de act normativ publicat pe site-ul institutiei.

 • Reducerea taxelor risca sa fie compromisa de excesele ANAF si de populism

  Reducerea taxelor risca sa fie compromisa de excesele ANAF si de populism

  16-04-2015

  Daca va fi insotita de controale arbitrare, blocaje administrative si decizii populiste, relaxarea fiscala, o decizie buna in sine, va avea un impact minor in economie. Din acest motiv, scaderea taxelor trebuie analizata in contextul agresivitatii ANAF fata de bunii platnici si al modificarilor de amploare in defavoarea firmelor, aduse de noul Cod de procedura fiscala.

 • Câţi bani învârte administraţia: piaţa achiziţiilor publice „la vedere“ a sărit în 2014 de 77 mld. lei

  Câţi bani învârte administraţia: piaţa achiziţiilor publice „la vedere“ a sărit în 2014 de 77 mld. lei

  16-04-2015

  Piaţa achiziţiilor publice „la vedere“ a atins în 2014 nivelul de 77,4 miliarde de lei (17,4 mld. euro), cel mai mare nivel atins de după 2010. Acestea sunt achi­ziţiile efectuate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), ceea ce înseamnă că prin SEAP au fost realizate în 2014 achiziţii echi­valente a 11,5% din PIB şi 36% din bugetul con­solidat.

 • Bancpost, Piraeus si Raiffeisen exclud conversia cu discount

  Bancpost, Piraeus si Raiffeisen exclud conversia cu discount

  16-04-2015

  Bancpost, Piraeus si Raiffeisen, care detin doua treimi din creditele in franci elvetieni acordate de bancile locale, nu iau in calcul o solutie de tip discount aplicata intregului portofoliu care sa usureze povara clientilor afectati de aprecierea acestei monede, asa cum s-a intamplat in cazul Volksbank, ci sustin in continuare varianta unor solutii individualizate, care sa cuprinda conversia, restructurarea sau prelungirea perioadei de creditare.
   

 • Guvernul legifereaza bacsisul, impozitat ca venit al salariatilor sau ca profit al firmei

  Guvernul legifereaza bacsisul, impozitat ca venit al salariatilor sau ca profit al firmei

  16-04-2015

  Guvernul vrea sa legifereze bacsisul, care va fi evidentiat pe un bon fiscal separat, firma urmand sa aleaga daca sumele suplimentare vor fi contabilizate ca profit sau vor fi distribuite salariatilor, iar impozitul aplicat va fi de 16% pe profitul firmei sau pe castigul angajatului, dupa caz.

 • Veşti proaste ce ar putea afecta preţul benzinei la nivel mondial

  Veşti proaste ce ar putea afecta preţul benzinei la nivel mondial

  15-04-2015

  Cotaţiile petrolului pe piaţa internaţională au continuat să crească astăzi pentru a patra zi consecutivă, în contextul în care investitorii estimează că producţia din SUA va scădea în următoarele luni, ceea ce va provoca reducerea stocurilor din depozite.

 • Anunţ important de la BNR pentru românii cu credite la bănci Marţi, 14 Aprilie 2015 21:45 Sursă: REALITATEA.NET

  Anunţ important de la BNR pentru românii cu credite la bănci Marţi, 14 Aprilie 2015 21:45 Sursă: REALITATEA.NET

  15-04-2015

  Banca Naţională a României propune constituirea unui grup de lucru interinstituţional care să înceapă demersurile pentru crearea unui organism de soluţionare a diferendelor dintre clienţii de servicii financiare şi furnizorii acestor servicii în a doua parte a lunii aprilie, a declarat directorul Direcţiei Juridice din BNR, Alexandru Păunescu.

 • Plățile cash vor fi limitate! Tranzacțiile mari, doar prin intermediul băncilor

   Plățile cash vor fi limitate! Tranzacțiile mari, doar prin intermediul băncilor

  15-04-2015

  Vrei să vinzi o maşină? Ai găsit, în sfârşit, un cumpărător pentru apartament? În acest caz, autorităţile te trimit obligatoriu pe la bancă: din 9 mai, toate tranzacţiile mai mari de 50.000 de lei pe zi făcute între persoanele fizice vor fi posibile numai prin transfer bancar.

 

All news

 

Abonare Newsletter

   
* Adresa de mail:
   
 

 

Sus

Copyright © 2011 Moneystreet.ro. All rights reserved.
Contact

RECOMANDAM: