Selectati editia dorita

Cum sa folosesti cardul la comerciant si sa primesti recompense pentru fiecare plata efectuata

18 Feb 2014

Ca sa-si fidelizeze si sa-si extinda clientela, bancile comerciale acorda utilizatorilor de carduri, de debit sau de credit, o serie bonusuri si recompense. Una dintre cele mai frecvente modalitati de rasplatire a clientilor o reprezinta punctele de loialitate.

MasterCard a lansat la sfarsitul anului 2012 platforma Rewards pe piata romaneasca, in prezent fiind inscrise trei banci comerciale. Sistemul presupune acumularea de puncte intr-un cont al utilizatorului de card pentru fiecare plata efectuata la comerciant sau pe internet. Ulterior, cu punctele acumulate, posesorul cardului poate face cumparaturi de pe un portal dedicate care contine, in prezent, peste 300 de produse din sase categorii. Inrolarea utilizatorilor de carduri pe platforma Rewords este voluntara, nu presupune comisioane suplimentare, iar punctele acumulate in contul personal pot fi folosite pentru achizitii sau pot fi transferate unui alt utilizator inrolat.


In prezent, sunt inscrise in program OTP Bank, CEC Bank si Alpha Bank, iar reprezentantii Mastercard sustin ca noi banci vor derula in urmatoarea perioada acest program.


„De fiecare data cand platesti cu cardul undeva, primesti o cota parte inapoi in contul tau de puncte, iar site-ul efectiv, pentru ca este vorba de un site, poate fi accesat de clienti, are fiecare un username si o parola, si functioneaza ca un magazin online. Aici mai ai si partea de extras de cont, cum ar veni, pentru ca poti vedea exact cum ai acumulat punctele, sa vezi fiecare tranzactie, sa-ti vezi soldul contului, poti sa-l folosesti pentru a cumpara puncta din categoriile de pe site sau poti transfera punctele catre alti utilizatori“, a explicat, pentru „Adevarul“, Cosmin Vladimirescu, general manager MasterCard pentru Romania si Repubica Moldova.


Cate puncte primesti pentru platile cu cardul Pe cardurile de credit, punctele se acumuleaza mai repede decat pe cardurile de debit, iar pe cardurile premium rata de acumulare este si mai mare. Utilizatorul poate cumuli punctele de pe mai multe carduri.


De exemplu, OTP Bank si CEC Bank ofera cate un punct de loialitate pentru fiecare 2 lei cheltuiti cu cardul de credit emis sub sigla MasterCard si cate un punct pentru fiecare 4 lei cheltuiti cu un card de debit. La OTP Bank, inscrierea in cont aduce automat 1.000 de puncte in cont. Recent, si Alpha Bank a lansat facilitate Rewards pentru anumite carduri MasterCard World, un card cu functie de debit amanat. Mai exact, cardul care amana cu doua saptamani fiecare cumparatura, suma nu iti este blocata imediat pe cont, ai un fel de perioada de gratie la un card de debit.


In catalogul MasterCard Rewards de pe site-ul dedicat achizitiilor pe baza punctelor accumulate sunt sase categorii – multimedia&accesorii, calatorii&timp liber, hobby&sport, kids club, MasterCard si produse pentru casa – cu peste 300 de produse.

Sursa: adevarul.ro
Cuvinte cheie: banci, utilizatori, carduri de debit, MasterCard, carduri

Alte stiri asemanatoare