Selectati editia dorita

Cum va puteti recupera banii dati pe taxa auto, pas cu pas

05 Mar 2014

Sumele care trebuie restituite de stat, conform hotararilor judecatoresti, reprezentand taxa auto, dobanda aferenta, cheltuielile de judecata si alte sume, devenite executorii pana la 31 decembrie 2015, vor fi platite doar intr-un interval de cinci ani, cu plata anuala a numai 20% din valoare.

Ce putem face?

Noi credem ca aceasta ordonanta de urgenta poate fi evitata si sa primiti intreaga suma.

Pasul 1 Obtineti o hotarare judecatoreasca favorabila.

Pasul 2 Executati silit statul.


Executarea obligatiilor de plata ale institutiilor publice in temeiul titlurilor executorii se realizeaza din sumele aprobate prin bugetele acestora la titlul de cheltuieli la care se incadreaza obligatia de plata respectiva (s.n.).


Ordonatorii principali de credite bugetare au obligatia sa dispuna toate masurile ce se impun, inclusiv virari de credite bugetare, in conditiile legii, pentru asigurarea in bugetele proprii si ale institutiilor din subordine a creditelor bugetare necesare pentru efectuarea platii sumelor stabilite prin titluri executorii.


In procesul executarii silite a sumelor datorate de catre institutiile publice in baza unor titluri executorii trezoreria statului poate efectua numai operatiuni privind plati dispuse de catre ordonatorii de credite, in limita creditelor bugetare si a destinatiilor aprobate potrivit legii.


Continuarea aici !

Sursa: adevarul.ro
Cuvinte cheie: taxa auto, bani, recuperare, masini, sfat

Alte stiri asemanatoare