Selectati editia dorita

Doar atat ar aduce CAS pe venituri din chirii

20 Sep 2013

Statul ar incasa circa 165 milioane de euro pe an din CAS pentru veniturile din chirii daca toate contractele ar fi declarate la Administratia Financiara, suma fiind insa doar teoretica, intrucat nu toti proprietarii de locuinte inregistreaza contractele, potrivit brokerii imobiliari.

"Daca toate contractele de inchiriere ar fi declarate la Administratia Fiscala, statul ar putea incasa prin introducerea CAS-ului pentru proprietari sume substantiale, avand in vedere ca doar in Capitala sunt inchiriate circa 80.000 de locuinte", a declarat, intr-un comunicat, Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET, citat de Mediafax.

Potrivit unei analize realizate de portalul imobiliar pe baza tuturor ofertelor imobiliare publicate in presa si pe internet, din 800.000 de unitati locative din Bucuresti (conform Recensamantului intocmit de Institutul National de Statistica in 2011) circa 10% sunt inchiriate.

Luand in calcul o chirie medie lunara de 300 de euro pentru o locuinta, rezulta ca proprietarii din Bucuresti incaseaza aproximativ 300 de milioane de euro intr-un an.

"Daca de anul viitor proprietarii din Bucuresti vor plati contributii la Sanatate de 5,5%, atunci statul ar putea sa obtina 16,5 milioane de euro din asigurarile de sanatate, in conditiile in care toate contractele ar fi declarate la Administratia Fiscala. Iar daca am extrapola aceasta suma la nivelul tarii am ajunge la concluzia ca statul ar putea incasa intr-un singur an impozite in valoare de 165 de milioane de euro. Expertii din domeniul imobiliar sunt de parere ca aceasta suma este pur teoretica, deoarece in practica romanii s-au invatat sa nu declare contractele la Fisc sau sa declare o suma mult mai mica decat cea reala, iar statul va incasa mult mai putin de pe urma acestei noi taxe", apreciaza sursa citata.

Sursa: wall-street.ro
Cuvinte cheie: contributii, sanatate, CASS, buget, Guvernul, imobiliare, Alina Petrescu

Alte stiri asemanatoare