Selectati editia dorita

Economia Romaniei ar putea depasi pentru prima data in acest an nivelul din 2008

17 Apr 2014

Romania ar putea depasi pentru prima data in acest an nivelul din 2008 al produsului intern brut (PIB), in contextul revenirii cererii interne. Principalele riscuri ar fi eventuala deteriorare a increderii consumatorilor si o productie agricola sub asteptari, potrivit unui raport al Erste.

"O serie de indicatori pozitivi la inceputul acestui an, cum sunt productia industriala, exporturile, vanzarile cu amanuntul sau serviciile prestate companiilor, au semnalat faptul ca economia va creste mai rapid in primul trimestru decat o aratau estimarile initiale", se arata intr-un raport al grupului austriac. Analistii bancii estimeaza un avans al PIB de 3% pentru Romania in acest an, dupa o crestere de 3,5% anul trecut. Cresterea ar urma sa urce usor in urmatorii ani, la 3,3% in 2015 si 3,5% in 2016, se arata in raport, conform Mediafax.

Produsul Intern Brut s-a plasat in 2008 la aproximativ 140 miliarde de euro. Cel mai recent sondaj al UE arata inca "ezitari ale consumatorilor" in Romania, in timp ce un indicator al increderii in investitii in randul managerilor din sectorul prelucrator este, de asemenea, destul de fragil, noteaza analistii bancii.

Sursa: www.wall-street.ro
Cuvinte cheie: cerere interna, economie, productie agricola, Romania, PIB, Erste

Alte stiri asemanatoare