Selectati editia dorita

Evaziunea fiscala din Elvetia, la acelasi nivel ca in Bostwana

25 Nov 2013

Luxemburg, Cipru, Insulele Virgine Britanice si Seychelles nu respecta standardele internationale in domeniul transparentei in sectorul bancar, potrivit unui raport privind paradisurile fiscale efectuat de OCDE.

Raportul a fost realizat de o echipa de evaluatori internationali, care au analizat obstacolele practice intampinate de tarile care vor sa descopere evazionistii cu conturi in paradisuri fiscale, potrivit Mediafax.

Concluziile evaluarii, prezentate la o reuniune la Jakarta la care au participat reprezentantii a peste 80 de tari, vor spori presiunile pentru noi reforme in domeniul transparentei in sectorul bancar.

Deficientele constatate sunt stanjenitoare pentru centrele financiare mentionate si le-ar putea expune riscului de a fi incluse pe o lista neagra de catre autoritatile fiscale si bancile de dezvoltare.

Cele patru tari au o legislatie suficient de solida pentru a respecta standardele referitoare la transparenta, dar au facut prea putin pentru a o pune in practica.

Elvetia este intre 14 tari ramase in urma din cauza lacunelor legislative. Intre alte state care au probleme in aceasta privinta sunt Botswana, Brunei, Nauru, Panama, Emiratele Arabe Unite, Liberia si Vanuatu.

Alte doua tari, Austria si Turcia, indeplinesc numai partial standardele referitoare la transparenta in domeniul bancar.

Sursa: wall-street.ro
Cuvinte cheie: Luxemburg, OECD, evaziune fiscala, Seychelles, Cipru, Elvetia

Alte stiri asemanatoare