Selectati editia dorita

Fiscul SUA a acordat bonusuri de mil. $ unor angajati care nu-si plateau taxele

25 Apr 2014

Fiscul din SUA a acordat in perioada octombrie 2010-decembrie 2012 bonusuri totalizand 2,8 milioane de dolari unor anagajati care in anul anterior au fost avertizati pentru consum de droguri, amenintari cu violenta sau neplata taxelor datorate statului.

Peste 1.100 de angajati care nu si-au achitat taxele au primit bonusuri discretionare totalizand peste 1 milion de dolari, precum si zile suplimentare de concediu platite depasind cumulat 10.000 de ore, arata un raport al Inspectorului General al Trezoreriei pentru Administratia Fiscala, citat de cotidianul Washington Post, scrie Mediafax.

Cel putin cinci angajati au incasat prime de performata dupa ce au fost sanctionati pentru ca au declarat intentionat taxe mai mici decat ar fi trebuit timp de mai multi ani, au platit taxele cu intarziere si au declarat venituri mai mici decat cele reale. Incalcarea legislatiei fiscale federale si nerespectarea regulilor altor agentii americane nu sunt considerate relevante de Fisc la acordarea bonusurilor de performanta, scrie cotidianul american.

Un angajat al Fiscului trebuie sa comita o fapta deosebit de grava, care sa necesite o suspendare de la serviciu de peste 14 zile, pentru ca aceasta sa fie luata in considerare de institutie. Chiar si in acest caz, comportamentul este relevant doar in cazul evaluarilor pentru cresteri salariale si nu a celor pentru bonusuri financiare sau zile de concediu suplimentare.

Sursa: www.wall-street.ro
Cuvinte cheie: bonusuri angajati, Taxe, bonusuri, Fiscul

Alte stiri asemanatoare