Selectati editia dorita

In ce ar investi romanii daca ar scapa de datorii

15 Nov 2013

Mai bine de o treime dintre romani (37%) isi doresc sa iasa din datorii si primul lucru pe care l-ar face ulterior cei mai multi ar fi sa investeasca intr-o casa sau o masina (27%), in timp ce 16% ar dori sa se plimbe prin lume, arata rezultatele sondajului "Dorintele romanilor"

Mai bine de jumatate din respondenti (52%) declara ca ar face un credit pentru a-si achizitiona o casa sau o masina, in timp ce aproape un sfert (23%) spun ca s-ar imprumuta la banca pentru o afacere proprie, au declarat reprezentantii Kruk.

Un roman din trei considera ca poate sa-si realizeze dorintele chiar si atunci cand are datorii, daca in paralel are un plan rezonabil de plata a acestora. Cea mai mare parte a respondentilor la sondaj (peste 61%) sustin insa ca nu ar reusi sa faca acest lucru, fie deoarece datoriile reprezinta un stres pentru ei si s-ar concentra asupra platii acestora (peste 37%), fie din cauza ca pur si simplu nu ar mai avea banii necesari (24%).

Daca maine ar castiga 10.000 de euro la loto, cele mai mari dorinte pe care si le-ar realiza romanii ar fi sa-si cumpere o casa sau sa faca amenajari in locuinta pe care o detin (51%), sa-si plateasca mai intai datoriile pe care le au (43%), sa investeasca intr-o afacere personala (34%), sa calatoreasca in strainatate (30%). Pe locul cinci se afla dorinta de a-i pastra pentru zile negre (26%). Sondajul a fost efectuat in perioada 5-12 noiembrie, pe un numar de 6.500 de respondenti.

Sursa: wall-street.ro
Cuvinte cheie: datorii, iVox, Tomasz Ignaczak, kruk romania, KRUK, Vintila Mihailescu, educatie financiara

Alte stiri asemanatoare