Selectati editia dorita

Internet banking-ul ataca segmentul platilor de taxe si impozite

26 Feb 2014

Dupa ce in martie 2011 a fost lansat sistemul national de plata online a taxelor si impozitelor, Ghiseul.ro, si plata cu cardul a intrat in viata primariilor si autoritatilor locale, internet banking-ul penetreaza acum aceasta nisa, in contextul in care BCR, cea mai mare banca din piata dupa active, a lansat serviciul de plata a taxelor si impozitelor prin internet banking.

Miscarea BCR are loc la doar 2 luni dupa ce Guvernul a schimbat, in decembrie, regulile la plata taxelor si impozitelor prin Ghiseul.ro, stabilind printre altele ca primariile vor accepta toate mijloacele electronice de plata online (mobile banking, internet banking si nu numai).

Astfel, clientii BCR de internet banking care au o decizie de impunere sau cunosc suma de plata catre autoritatile locale vor putea plati orice taxa si impozit cate bugetele locale sau de stat.

Conform informatiilor furnizate pentru WALL-STREET.RO de catre reprezentantii BCR, clientul in cazul in care are decizia de impunere, deci cunoaste suma de plata, nu mai are nevoie de alte credentiale in afara de user-ul si parola necesare pentru logarea pe internet banking.

Pentru cei care nu cunosc suma de plata, o pot afla online de pe ghiseul.ro, pentru acele primarii care sunt inregistrate in sistem. Insa, daca un client are deja credentiale (user, parola) pe ghiseul.ro, acesta va putea plati direct pe acest site taxele si impozitele cu ajutorul cardului. Deci, utilitatea serviciului lansat de BCR se limiteaza la persoanele care au fost notificate cu decizia de impunere.

Deocamdata, banca ofera doar pentru persoanele fizice aceasta posibilitate.

Practic, clientul BCR face un transfer bancar prin internet banking catre autoritatea locala sau Fisc, iar suma virata trebuie sa corespunda debitului aferent taxei sau impozitului datorat.

Sursa: www.wall-street.ro
Cuvinte cheie: Internet Banking, BCR, plata cu cardul, taxe si impozite, Ghiseul.ro

Alte stiri asemanatoare