Selectati editia dorita

Leul continuă să se prăbuşească în raport cu EURO. Care este motivul

10 Oct 2016

Discuţiile din Parlament legate de reconversia creditelor în franci elveţieni la o valoare retroactivă pun presiune pe moneda naţională, care continuă să se devalorizeze în raport cu euro. După ce cursul a urcat spectaculos vineri peste cotaţia de 4,49 lei/euro, luni dimineaţă problemele pentru leu se adâncesc.


Euro îşi continuă creşterea, luni dimineaţa, pe piaţa interbancară şi ajunge la 4,51 lei. Vineri, cursul euro-leu atinsese cota maximă a ultimelor trei luni.

Încă de vineri după amiază, euro a depăşit pragul de 4,50 lei, pe piaţa interbancară.

Deprecierea semnificativă a leului în faţa monedei europene vine în special ca urmare a discuţiilor legate de conversia în lei a creditelor în franci elveţieni, spun specialiştii.

Soarta datornicilor în franci elveţieni va fi decisă săptămâna aceasta. Proiectul care ar urma să permită conversia creditelor din franci elvețieni în lei este discutat luni în comisiile de specialitate, iar marți va primi votul final.

Datornicii cer parlamentarilor ca rambursarea creditelor în valută să se facă fie la cursul "istoric", de la data semnării contractului de credit, fie la un curs mai mic decât cel al piețe.

Sursa: realitatea
Cuvinte cheie: leu, prabusire, curs, euro

Alte stiri asemanatoare