Selectati editia dorita

Liber la tepuit partenerii de afaceri

06 Mar 2014

Inselaciunea si delapidarea sunt tratate de noul Cod Penal intr-o maniera cu mult mai blanda decat o facea vechea lege, aceasta insemnand pedepse de pana la patru ori mai mici. Un caz particular este inselaciunea cu cecuri, una dintre cele mai frecvente infractiuni de natura economica, din care rezulta prejudicii de sute de milioane de lei anual.

Ea nici nu mai apare in Codul penal si, ca atare, intra sub incidenta unei legi din 1934. Drept urmare, pedeapsa scade de nu mai putin de 12 ori, pana la maximum un an de puscarie sau amenda. In plus, inculpatii care isi recunosc fapta pot incheia cu procurorul un acord care sa le reduca pedeapsa fara a mai fi nevoie sa treaca printr-un proces.

Marii castigatori sunt insa inculpatii cu procese vechi pe rol, care ar putea avea surpriza sa constate ca faptele lor s-au prescris deja, conform noilor reglementari.

Noul Cod penal trateaza cu mare blandete infractiunile de natura economica. Se remarca inselaciunea si delapidarea, unde pedepsele se reduc si de patru ori, scazand, in consecinta, si termenul de prescriptie

Pentru un om de afaceri cu  bani si cu avocati iscusiti, noul Cod penal poate fi un adevarat cadou in cazul in care ajunge sa aiba probleme cu justitia. Ba, mai mult, chiar si cei care au ajuns deja pe bancile tribunalului pot profita de modificarile substantiale in ceea ce priveste definitiile, pedepsele si termenele de prescriptie in cazul infractiunilor de natura economica, avand in vedere ca procesele lor se vor judeca pe noul Cod penal

Sursa: capital.ro
Cuvinte cheie: cod penal, noul cod penal, frauda, inselaciune, pedepse

Alte stiri asemanatoare