Selectati editia dorita

OK pentru Codul insolventei: ce s-a schimbat?

04 Oct 2013

Codul insolventei a fost aprobat de Guvern, insa la nivel guvernamantal s-a produs o schimbare: OK-ul a venit la Palatul Victoria ca ordonanta de urgenta, nu ca proiect de lege care sa intre in vigoare abia dupa avizul Parlamentului.

Codul insolventei a fost lansat de Ministerul Justitiei, in dezbatere publica, sub forma unui proiect de lege, iar Guvernul a anuntat, inaintea sedintei de miercuri, ca pe agenda actelor normative a fost inclus si Codul insolventei, tot ca proiect de lege.

La finalul sedintei, insa, Guvernul a anuntat ca procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa au fost aprobate prin ordonanta de urgenta, potrivit Mediafax.

Proiectul Codului insolventei, prezentat in luna iulie si lansat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Justitiei la inceputul lunii septembrie, prevede, printre altele, ca pentru formularea unei cereri de deschidere a procedurii de insolventa se introduce o valoare-prag si pentru debitor, aceeasi cu cea pentru creditor, respectiv de 40.000 de lei.

Sursa: wall-street.ro
Cuvinte cheie: Guvern, Codul Civil, codul insolventei, Insolventa

Alte stiri asemanatoare