Selectati editia dorita

Puterea de cumparare a romanilor ramane una dintre cele mai scazute din Europa

28 Feb 2014

Puterea de cumparare in Romania se situa, in 2013, in medie, la 3.491 de euro/cap de locuitor, echivalentul a 27,1% din media europeana, releva datele studiului GfK 'Climatul de consum Europa', efectuat in 14 tari europene, pentru T4 din anul anterior, dat joi publicitatii.

In ciuda cresterii continue din ultimii cativa ani, Romania ramane una dintre cele mai sarace natiuni din Europa, cu toate ca nivelul incepe sa creasca treptat. Acest lucru reiese, de exemplu, si din datele privind puterea de cumparare (...) in 2013, puterea de cumparare per capita era in medie de 3.491 euro. Aceasta cifra reprezinta numai 27,1 procente din media europeana. Avand in vedere redresarea treptata inregistrata in UE, speranta consumatorilor romani de a avea mai multi bani pentru cumparaturi majore in lunile care urmeaza este si ea in crestere (...)', potrivit GfK.

Pe de alta parte, indicatorul dorintei de cumparare ramane unul negativ, la -12,1%, insa, spre sfarsitul anului 2013, se inregistra o tendinta ascendenta in acest sens.

Conform cercetarii, economia Romaniei este din nou in crestere, in conditiile in care, in 2012, Produsul Intern Brut /PIB/ crescuse cu numai 0,7% fata de anul precedent.

Sursa: capital.ro
Cuvinte cheie: studiu, putere de cumparare, romani, scadere

Alte stiri asemanatoare