Selectati editia dorita

Retailerii: Masurile fiscale anuntate vor saraci populatia si vor afecta bugetul si investitiile

14 Nov 2013

Noile masuri fiscale anuntate de Guvern vor duce la saracirea populatiei, care va suporta povara scumpirilor, si vor afecta investitiile si afacerile retailerilor, iar in final efectul va fi invers decat cel scontat, incasarile la buget urmand sa scada, potrivit Asociatiei Marilor Retele Comerciale.

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) arata, de asemenea, ca practica Guvernului de a schimba regulile jocului fara consultarea mediului de afaceri afecteaza in mod considerabil atractivitatea mediului de afaceri romanesc si reprezinta un puternic semnal de descurajare a investitiilor.

"Largirea artificiala si nejustificata a bazei de taxare nu stimuleaza functionarea economiei ci, dimpotriva, incurajeaza evaziunea in detrimentul jucatorilor corecti, care platesc taxele si respecta legea in Romania.

eluam cu aceasta ocazie o solicitare mai veche a AMRCR pentru Guvern, aceea de reducere generala a TVA, masura care va stimula in mod real consumul si va avea un impact pozitiv asupra bugetului", a declarat intr-un comunicat directorul executiv al AMRCR, Delia Nica.

Guvernul se asteapta sa incaseze anul viitor aproape 5 miliarde lei din noile impozite, schimbarea regimului de impunere pentru intreprinderile mici si mijlocii, modificarea modului de calcul al accizelor, cresterea salariului minim brut pe economie si extinderea bazei de calcul a contributiilor de sanatate.

Totalul incasarilor care vor fi astfel atrase de Guvern se ridica la 4,96 miliarde lei, din care cea mai mare suma, de 4 miliarde lei, va fi colectata din stabilirea unui mod de calcul al accizelor in lei, actualizat cu inflatia (ceea ce va aduce un plus de venituri de 1,1 miliarde lei), interzicerea practicarii vanzarilor cu prime la produsele accizabile tutun si alcool (246 milioane lei), cresterea accizelor la benzina (810 milioane lei), la motorina (1,8 miliarde lei) si petrol lampant-kerosen (1,6 milioane lei), se arata intr-un document oficial, dat publicitatii de Mediafax.

Sursa: wall-street.ro
Cuvinte cheie: retaileri, masuri fiscale, Guvern, saracie, buget, investitii, AMRCR

Alte stiri asemanatoare