Selectati editia dorita

Rezervele valutare ale Romaniei au crescut cu peste 555 milioane euro,pana la 31,23 miliarde euro, in iunie

01 Jul 2014

Rezervele valutare ale Romaniei au crescut cu peste 555 milioane euro, in iunie, pana la 31,236 miliarde euro, de la 30,681 miliarde euro, nivelul din luna mai, a anuntat, marti, Banca Nationala a Romaniei (BNR).

 

Rezervele internationale (valute plus aur) totalizau 34,442 miliarde euro, fata de 33,752 miliarde euro, la 31 mai. Intrarile de valuta au fost de 1,372 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice.

Iesirile au fost de 817 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

La capitolul plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta se regasesc rambursari de capital din imprumutul de la Fondul Monetar International, pentru care BNR a rambursat circa 230 milioane echivalent euro, iar Ministerul Finantelor Publice a rambursat circa 122 milioane echivalent euro, potrivit aceleiași surse, citata de Agerpres.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,206 miliarde euro.

Platile scadente in luna iulie 2014 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 404 milioane euro.

Sursa: capital.ro
Cuvinte cheie: rezerve valutare, euro, financiar

Alte stiri asemanatoare