Selectati editia dorita

Romanii comanda online, dar platesc cu bani gheata

31 Oct 2013

Mai mult de 86% din romanii care locuiesc in orase prefera Internetul in cumparaturile lor si peste 70% prefera plata din portofel in locul cardului. Varstnicii cu venituri mici nu frecventeaza magazinele virtuale.

Comertul electronic este cel mai efervescent sector din retailul romanesc, dar numai daca ne uitam la volumul si dinamica marfurilor astfel tranzactionate. Ca sume intrate in acest circuit, retailerii din virtual sunt inca departe de a-i concura pe cei din comertul clasic, si asta pentru ca romanilor le place mai mult fosnetul banilor (numerar) decat taraitul imprimantei de la POS-ul casieriilor.

Lucru relevat si de un studiu al companiei de cercetare Mednet Marketing Research, care arata ca 86,2% din esantion (utilizatorii de internet din mediul urban) au realizat pana in prezent cumparaturi online, dar la momentul platii 70% au preferat banii gheata si doar 25% au achitat cu cardul.

Sursa: adevarul.ro
Cuvinte cheie: Retail, magazin virtual, casierii, POS, comert electronic, venituri, Internet, bani gheata, romani, cumparaturi online

Alte stiri asemanatoare