Selectati editia dorita

SIF Moldova vrea sa imparta cu SIF Banat-Crisana administrarea SIF Muntenia

27 Aug 2013

SIF Moldova (SIF2) vrea sa imparta cu SIF Banat-Crisana (SIF1) controlul asupra SIF Muntenia (SIF4), prin achizitia unui pachet reprezentand 50% din actiunile Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

"SIF Moldova informeaza investitorii ca are intentia de a dobandi 59.951 actiuni, reprezentand 49,96% din capitalul social al SAI Muntenia Invest, in conditii similare de pret/actiune cu SIF Banat-Crisana. SIF Moldova a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiara si Consiliul Concurentei cu privire la intentia de a dobandi o participatie calificata la SAI Muntenia Invest.

Conditiile de desfasurare a tranzactiei vor fi aduse la cunostinta publicului la finalizarea tranzactiei. Includerea in portofoliul SIF Moldova a unei societati de administrare a investitiilor are ca obiectiv dezvoltarea si restructurarea portofoliului de actiuni. Hotararea Consiliului de Administratie se inscrie in reperele politicii de investitii aprobata de actionari, de eficientizare a activitatii de baza si de diversificare a tintelor investitionale, cu mentinerea unui profil mediu de risc", se arata intr-un comunicat transmis, vineri, de SIF Moldova Bursei de Valori Bucuresti.

Intentia SIF Moldova a fost anuntata si de SIF Banat-Crisana, printr-un comunicat transmis Bursei si din care reiese ca SIF Moldova va cumpara actiunile de la SIF Banat-Crisana.

"SIF Banat-Crisana informeaza investitorii asupra intentiei de cesiune catre SIF Moldova a drepturilor si obligatiilor aferente achizitiei pachetului de actiuni reprezentand 49,96% din capitalul SAI Muntenia Invest. Cesiunea se va finaliza in functie de decizia Consiliului Concurentei si avizul Autoritatii de Supravhegere Financiara", se arata in comunicatul SIF Banat-Crisana.

Astfel, pentru pachetul respectiv de actiuni SIF Moldova ar urma sa plateasca 8,2 milioane lei, suma apropiata de cea achitata de SIF Banat-Crisana pentru preluarea a 50,01% din titlurile Mutenia Invest.

Potrivit intelegerii dintre SIF Banat-Crisana si actionarii Muntenia Invest, societatea de investitii financiare cu sediul in Arad achita 8,2 milioane lei (1,8 milioane euro) pentru 50,01% din actiunile Muntenia Invest plus o componenta variabila in functie de evolutia activului net, iar plata pentru celelalte titluri va depinde de evolutia activului SIF Muntenia.

Sursa: wall-street.ro
Cuvinte cheie: SIF Muntenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova

Alte stiri asemanatoare