Selectati editia dorita

SUA: FRAUDĂ de 200 milioane dolari cu carduri de credit false. Banii au ajuns şi în România

07 Feb 2013

O reţea infracţională internaţională a orchestrat o fraudă de peste 200 milioane dolari cu carduri de credit false în SUA, una din cele mai mari descoperite de Departamentul de Justiţie. Banii au fost trimişi în Pakistan, India, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Canada, dar şi în România.

 

Departamentul de Justiţie a pus marţi sub acuzare 18 persoane, la un tribunal federal din Newark, statul New Jersey. Liderii reţelei erau Babar Qureshi şi Muhammad Shafiq. Autorităţile nu au furnizat informaţii personale despre aceştia, transmite Bloomberg.

Inculpaţii au creat mii de identităţi false şi profiluri de creditare şi au contractat împrumuturi mari pe care nu le-au mai rambursat.

Sume de ordinul milioanelor de dolari au fost trimise în Pakistan, India, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Canada şi România, potrivit datelor FBI.

"Banii au fost folosiţi la cumpărarea de maşini de lux, aparatură electronică, tratamente spa, haine de lux şi aur de milioane de dolari", se arată în documentele FBI.

Reţeaua se folosea şi de afaceri legitime precum magazine de bijuterii deţinute de patru dintre inculpaţi, pentru realizarea de tranzacţii.

 
Sursa: mediafax.ro
Cuvinte cheie: credite false, bani, frauda

Alte stiri asemanatoare