Selectati editia dorita

Topul celor mai mari investitori romani de pe bursa

05 Oct 2013

Cei mai bogati cinci investitori romani de pe piata bursiera (bursa plus piata RASDAQ) detin impreuna actiuni in valoare de 350 mil. euro. Primii sunt Dan Adamescu, cu detineri de 162 mil. euro, si fratii Cristescu, cu 103 mil. euro.

Companiile pe care ei le controleaza sunt insa listate pe piata RASDAQ si foarte putin tranzactionate, ceea ce ridica semne de intrebare privind evaluarile. Strict pe bursa, cel mai bogat este Horia Ciorcila, proprietarul a 5% din Banca Transilvania, in valoare de 35 mil. euro. In cazul sau, valoarea participatiei este certificata de tranzactiile ridicate cu actiunile bancii, care ajung la 1,6 mil. lei pe zi (in medie).

Urmatorii in top sunt Mihai Miron, proprietarul Ropharma, si Ilie Carabulea, principalul actionar al Bancii Carpatica, cu 29 mil. euro, respectiv 22 mil. euro. Daca va reusi sa listeze AdePlast, Marcel Barbut ar putea intra direct in top 5 cei mai bogati investitori romani. La pretul minim de vanzare al actiunilor din oferta AdePlast, de 3,52 lei, participatia lui Barbut este evaluata la circa 26 mil. euro.

Sursa: Ziarul Financiar
Cuvinte cheie: Mihai MironIlie, Carabulea, Marcel Barbut, top, inestitori, bursa

Alte stiri asemanatoare