Selectati editia dorita

Topul judetelor cu cele mai mari datorii la banci

08 Oct 2013

Bucurestiul, Clujul si Constanta conduc in topul judetelor cu cei mai inda­torati locuitori, volumul total al cre­ditelor contractate de la banci al celor trei judete fiind de 47,4 miliarde de lei (10,7 mld. euro), adica 46% din totalul finantarilor acordate de ban­cheri pe zona de retail, potrivit datelor BNR.

„Faptul ca judetele mai dezvoltate din punct de vedere economic, precum Bu­curestiul, Clujul sau Timisul, atrag cea mai mare parte a finantarilor de la banci este o situatie veche. Harta creditelor e cam aceeasi de ani de zile, e o chestiune care tine de nivelul de dezvoltare. In Bucuresti apar cele mai multe afaceri noi, cele mai multe investitii, iar acelasi lucru se intampla si in Cluj sau Constanta. In plus, locuitorii din aceste orase au venituri mai mari si o mai mare capacitate de a se impru­muta”, comenteaza analistul financiar Aurelian Dochia.

Ierarhia judetelor nu s-a modificat semnificativ in ultimii cinci ani, iar Capitala conduce detasat in clasa­men­t in functie de volumul creditelor con­tractate de populatie de la institutiile de credit, fiind urmata la mare distanta de celelalte judete.

Sursa: Ziarul Financiar
Cuvinte cheie: datorii, judete, banci, top

Alte stiri asemanatoare