Selectati editia dorita

Topul restantierilor la credite, judet cu judet

31 Jan 2014

Valoarea sumelor restante la imprumuturile luate de populatie si firme a crescut anul trecut cu peste 12% si se apropie de 7,3 miliarde de euro. Cele mai mari restante, raportate la volumul total de credite, sunt in judetele Salaj, Valcea si Suceava.

Clasamentul restantierilor pe judete, calculat in functie de ponderea sumelor restante in totalul creditelor contractate, este condus de populatia si firmele din Salaj. Aici, pentru peste un sfert din imprumuturile contractate (26,3%) se inregistreaza intarzieri la plata ratelor, respectiv 88,1 milioane de euro.


Salajul este urmat in top de judetele Valcea (22,8%) si Suceava (21,8%), cu restante de 127,8 milioane de euro, respectiv 150 de milioane de euro. Daca la nivel national rata somajului a fost de 5,65% la finele lui 2013, in cele trei judete din top indicatorul a depasit media. Astfel, in Salaj, rata somajului a fost de 6,21%, in Valcea – 6,63%, iar in Suceava – 6,43%, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.


La polul opus din topul restantilor se claseaza populatia si firmele din judetele Gorj, Dambovita si Teleorman. In cele trei judete se inregistreaza intarzieri la plata pentru mai putin de 10% din valoarea creditelor contractate, iar valoarea nominala a acestora nu depaseste 45 de milioane de euro.

Sursa: adevarul.ro
Cuvinte cheie: banci, imprumuturi, Romania, judete, credite, restantieri

Alte stiri asemanatoare