Selectati editia dorita

Victor Ponta anunta scutire de impozit pentru profitul reinvestit, de la 1 iulie 2014

05 Feb 2014

Guvernul va prezenta, pana la vizita urmatoarei misiuni a Fondului Monetar International, in aprilie, "masurile si metodologia de implementare, de la 1 iulie, a scutirii de impozit a profitului reinvestit", a anuntat luni premierul Victor Ponta, care a fost insa vag in ceea ce priveste reducerea CAS-ului, anuntata de guvern pentru a doua jumatate a acestui an.

"Pana atunci (aprilie 2014) guvernul vine cu masurile si metodologia de implementare de la 1 iulie a scutirii de impozit a profitului reinvestit", a spus Ponta, intr-o conferinta sustinuta la Palatul Cotroceni.

"La scutirea de impozit a profitului reinvestit pierdem 16% dar castigam 24% TVA pentru mijloacele care se cumpara", a explicat acesta.

Intrebat de ziaristi daca se renunta la reducerea CAS-ului pentru al doilea semestru al anului, Victor Ponta a afirmat ca "este vorba de pachetul de stimulare economica".

"Ideea e sa facem un pachet dupa 1 iulie", a mai spus el, adaugand: "Este un singur lucru stabilit (in discutiile cu FMI), ca venim cu toate masurile si ca le putem implementa din al doilea semestru".

Sursa: hotnews.ro
Cuvinte cheie: TVA, profit reinvestit, scutire de impozit, Victor Ponta, FMI

Alte stiri asemanatoare