Selectati editia dorita

Vladimir Putin le cere oamenilor de afaceri rusi sa isi retraga banii din bancile occidentale si sa ii aduca in tara

22 Mar 2014

Vladimir Putin i-a indemnat, joi, pe oamenii de afaceri rusi sa isi retraga activele din tarile occidentale si sa aduca banii acasa, pentru a ajuta economia Rusiei sa supravietuiasca in contextul sanctiunilor impuse dupa anexarea Crimeei. Anticipand o posibila extindere a sanctiunilor Occidentului ce i-ar putea viza pe oamenii de afaceri apropiati de Putin, unii oligarhi rusi sunt din ce in ce mai nelinistiti in ceea ce priveste soarta afacerilor lor, noteaza Reuters.

Unele dintre cele mai mari companii din Rusia sunt inregistrate in strainatate, beneficiind astfel de rate de impozitare mai mici, dar, in acelasi timp, se pot bucura de o oarecare distanta de Kremlin.

Fara a face referire la anexarea regiunii Crimeea de catre Rusia sau la incetinirea cresterii economice, Putin a declarat ca ar fi in interesul oamenilor de afaceri sa sprijine economia rusa.

"Companiile ruse ar trebui sa fie inregistrate pe teritoriul tarii si sa aiba o structura de conducere transparenta. Sunt convins ca este si in interesul vostru", a afirmat Putin la o conferinta ce a reunit numerosi oameni de afaceri.Tarile UE, reunite joi la Consiliul European de primavara de la Bruxelles, sunt departe de un consens in ceea ce priveste sanctiunile aplicate Rusiei in urma anexarii Crimeei si pana unde ar trebui sa mearga acestea. Practic, punctul crucial al dezbaterilor de la Bruxelles va fi reprezentat de stabilirea faptului daca semnarea de catre Vladimir Putin a anexarii Crimeei reprezinta un motiv pentru trecerea la cel de-al treilea pas al sanctiunilor aplicate Moscovei - cele economice. Chiar daca anexarea Crimeei este un pas suficient pentru declansarea sanctiunilor economice, "va exista o dezbatere intre liderii europeni" joi seara, dezbatere care este de asteptat sa se prelungeasca pana vineri dimineata, scrie EU Observer.

Sursa: hotnews.ro
Cuvinte cheie: putin, rusia, ue, ucraina, sanctiuni, banci, bani

Alte stiri asemanatoare