Selectati editia dorita

Bancpost facilitează companiilor româneşti accesul la finanţare prin Programul operaţional “Iniţiativa pentru IMM”

06 Oct 2017

Bancpost începe acordarea de împrumuturi garantate de Fondul European de Investiţii (FEI) în cadrul Programului Iniţiativa pentru IMM-uri România. FEI acţionează în numele Grupului Băncii Europene de Investiții, al Comisiei Europene şi al Guvernului României. Prin acest nou program de pe piaţa financiară românească, Bancpost şi FEI împart riscurile clienţilor IMM pentru a pune la dispoziţia acestora finanţări pentru investiţii noi şi activităţi curente, în conditii mai avantajoase.  

Creditele pot fi acordate în lei şi/sau euro şi beneficiază de o dobândă atractivă, precum și de cerinţe reduse de garantare, în condiţiile în care 60% din valoarea creditului este acoperită de garanţia acordată de Fondul European de Investiţii.

 

“Noul acord cu Fondul European de Investiţii completează gama de soluţii de creditare pe care le oferim clienţilor noştri în parteneriat cu instituţiile financiare internaţionale. Ne aşteptăm să acordăm în următorii 2 ani finanţări de până la 80 de milioane de euro către peste 1500 de întreprinderi mici şi mijlocii din toată ţara, consolidând misiunea noastră de a sprijini dezvoltarea sectorului privat, competitivitatea şi crearea de noi locuri de muncă” a declarat Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

Creditele cu garanţii FEI sunt adresate companiilor IMM cu o cifră de afaceri mai mică de 50 milioane de euro sau active totale mai mici de 43 milioane de euro şi cu maximum 250 de angajaţi.

Finanţările beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul “Iniţiativa pentru IMM-uri”, finanţat de Uniunea Europeană prin FEDR şi Horizon 2020 şi de către Fondul European de Investiţii şi Banca Europeană de Investiţii.

 

 

Despre Bancpost

 

Bancpost este o bancă universală de top, cu o prezenţă de peste 25 de ani pe piaţa locală şi o reţea de 147 de unităţi şi 7 centre de afaceri. Banca deserveşte aproximativ 1 milion de clienţi corporativi, de retail şi instituţionali, pentru care oferă o gamă variată de produse şi servicii financiare. Bancpost acoperă nevoile de finanţare pentru toate categoriile de clienţi, companii mari, IMM-uri, companii mici şi persoane fizice atât prin produsele sale, cât şi prin intermediul liniilor puse la dispoziţie în parteneriat cu diverse instituţii financiare internaționale. Bancpost este totodată unul dintre liderii pieţei locale de carduri şi a dezvoltat reţele extinse de peste 500 ATM-uri, 6.000 POS-uri şi 190 de terminale automate de plată (APS-uri) care oferă acces comod şi permanent la serviciile băncii. Avand în vedere angajamentul său de a sprijini performanţa şi valorile româneşti, Bancpost a devenit Sponsor Oficial al Echipei Naţionale de Fotbal începând din 2015.

 

 

Despre Iniţiativa pentru IMM-uri

 

Programul Operaţional Iniţiativa pentru IMM-uri (POIIMM) 2014- 2020 reprezintă un instrument financiar instituit la nivelul Uniunii Europene, în conformitate cu art. 39 alin. (2) lit. (a) din Regulamentul privind dispoziţiile comune. Programul a fost lansat în 2016 în România şi este gestionat indirect de către Comisia Europeană prin intermediul Grupului BEI (Banca Europeană de Investiţii şi Fondul European de Investiţii). România acordă prin intermediul POIIMM garanţii neplafonate, furnizate prin Fondul European de Investiţii, în vederea acoperirii riscului de credit al împrumuturilor pentru IMM-uri.

Creditele IMM beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM-uri, finanțat de Uniunea Europeană prin FEDR și Horizon 2020 și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

Sursa:
Cuvinte cheie: DATORII, REZERVE, CASE, GARSONIERE, CHIRIE, VANZARE, APRATAMENTE, IMOBILIARE, CNSM, BANCI, CREDIT, IMMBNR, INITIATIVA, BANCPOST, BALANTA, PLATI, ISARESCU

Alte stiri asemanatoare