Selectati editia dorita

Al V-lea Forum BEREC: Încurajarea noilor modele de investiții și stimularea inovației, în contextual unei piețe convergente

19 Oct 2017

În data de 18 octombrie BEREC va organiza, la Bruxelles, cel de-al V-lea Forum adresat entităților interesate, în cadrul căruia toți cei care au un cuvânt de spus în domeniul telecomunicațiilor, respectiv în cel digital, pot participa pentru a-și exprima punctele de vedere asupra unor aspecte considerate cruciale pentru viitorul acestor domenii, cu precădere în contextul dezbaterilor legislative intense care au loc pe tema revizuirii cadrului de reglementare.
 
Forumul va oferi în mod special oportunitatea de a discuta cu privire la cele mai bune abordări de reglementare în vederea promovării investițiilor și a concurenței, într-un moment în care investițiile în rețele de foarte mare capacitate sunt de importanță capitală pentru realizarea societății Gigabit.

În cadrul unei alte sesiuni tip masă rotundă, acest al V-lea Forum adresat entităților interesate va urmări de asemenea să pună în discuție modul în care autoritățile de reglementare ar trebui să găsească un echilibru între obiectivul de a proteja interesele utilizatorilor și nevoia de a încuraja inovația, în contextul în care convergența conținutului și a serviciilor de comunicații electronice tradiționale, concomitent cu apariția noilor jucători pe această piață, oferă noi oportunități pentru consumatori, dar poate crea și noi provocări pentru reglementatori.
 
Dezbaterile vor fi moderate de Henk Don (ACM, Olanda) și Sara Andersson (PTS, Suedia).  
 
Printre vorbitorii din cadrul primei sesiuni de dezbateri se numără Maxime Lombardini, CEO Iliad; Brad Burnham, Co-fondator al Union Square Ventures; Filipa Carvalho, Director de reglementare al NOS; Alastair Davidson, Director al Wireless Infrastructure Group (furnizor de rețele mobile pe piața de gros din Marea Britanie); Richard Feasey, consultant independent.
 
Cea de-a doua rundă de dezbateri va reuni vorbitori precum Kevin Martin, Vicepreședinte al Facebook; Michael Bryan-Brown, Director Executiv al Liberty Global; Guillermo Beltrŕ, BEUC și David Jevons, partener în cadrul Oxera.
 
Cu acest prilej, Johannes Gungl, viitorul președinte al BEREC, va prezenta și principalele linii de acțiune ale BEREC în anul 2018, care se va concentra inclusiv asupra implementării tehnologiei 5G și a promovării investițiilor în tehnologii de rețea.
 
Sébastien Soriano, președintele BEREC în anul 2017, va susține un discurs între cele două sesiuni de discuții. Steve Unger, vicepreședinte al BEREC în 2017, va prezenta alocuțiunea de deschidere, iar Comisarul Andrus Ansip va trage concluziile dezbaterii.
 
Forumul BEREC adresat entităților interesate este deschis publicului și va fi transmis în direct pe pagina de internet a BEREC. Toți cei interesați sunt invitați să adreseze întrebări vorbitorilor sau să posteze reacții la discuții pe Twitter, folosind #BERECforum.
Sursa:
Cuvinte cheie: BEREC, IT&C, Henk Don, Sara Andersson, DIGITAL, TELECOMUNICATII, ancom

Alte stiri asemanatoare