Selectati editia dorita

Șofranul a apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

11 Oct 2017
Sursa foto: stirileprotv.ro

Denumit aurul roşu, şofranul se vinde şi cu 30.000 de euro kilogramul şi este, practic, cel mai scump condiment din lume. Marii jucători din domeniu sunt Spania şi India care produc împreună 240 de tone pe an, adică 80% din producţia mondiala.

La Bustuchin, în judeţul Gorj, câmpuri întregi pline în trecut de buruieni s-au colorat în violet. Un spaniol a cultivat pe 20 de hectare şofran, o plantă mediteraneană, din care se extrage cel mai scump condiment din lume, denumit şi “aurul roşu”, scrie stirileprotv.ro

Plantații de şofran sunt şi la Berzovia, în Caraş-Severin. Plantele înfloresc o singură dată pe an şi fiecare dintre ele are câte trei pistile. Pentru că sunt firave, sunt culese delicat cu mâna şi apoi uscate.

Reportajul marca stirileprotv, il puteti citi si viziona in linkul de mai jos

Sursa: stirileprotv.ro
Cuvinte cheie: sofran, codimente

Alte stiri asemanatoare