Selectati editia dorita

Clujul s-a clasat pe locul doi în programul Prima Casă

29 Jan 2016

Achizi┼úia unei locuin┼úe cu ajutorul programului Prima Cas─â va fi posibil─â ┼či de-a lungul acestui an. Cel mai popular program guvernamental al Fondului Na┼úional de Garantare (FNG) va continua, fondurile ridicându-se la 1,5 miliarde de lei.


Banii vor fi de ajuns pentru doar 9.000 de români, de┼či în 2015 b─âncile au acordat de trei ori mai multe credite prin Prima Cas─â, conform agen┼úiei imobiliare Edil Cluj. Ap─ârut pentru a impulsiona o pia┼ú─â imobiliar─â paralizat─â, programul reu┼če┼čte s─â intre în cel de-al optulea an de existen┼ú─â. De┼či luaser─â în calcul s─â pun─â cap─ât acestei ini┼úiative, autorit─â┼úile au hot─ârât c─â Prima Cas─â s─â se deruleze ┼či în 2016, îns─â cu fonduri mai mici fa┼ú─â de anii anteriori, de 333 de milioane de euro.


Din 2009, programul a înregistrat numeroase modific─âri ┼či o popularitate în cre┼čtere, ajungând s─â fie cel mai de succes produs administrat de FNG. De-a lungul anilor, 160.000 de români au apelat la aceast─â solu┼úie pentru a-┼či cump─âra o locuin┼ú─â, iar mai pu┼úin de 1% au ajuns în situa┼úia de a fi executa┼úi silit. 40% dintre dosarele aprobate în 2015 au provenit din Bucure┼čti ┼či Ilfov, valoarea garan┼úiilor fiind de 120 de milioane de euro.

Capitala ┼či împrejurimile sale au fost urmate de jude┼úele Cluj, Timi┼č ┼či Ia┼či, unde valoarea cumulat─â a garan┼úiilor a fost de 52 de milioane de euro. B─âncile partenere ale FNG în Prima Cas─â sunt BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, ING Bank, Raiffeisen, Unicredit ┼óiriac, Bancpost, Piraeus, Creditcoop, Millennium, Banca Româneasc─â, Banca Transilvania, Credit Agricole, Marfin, OTP, Leumi, Romanian International Bank ┼či Intesa Sanpaolo.

Sursa: ziua de cluj
Cuvinte cheie: cluj, prima casa, program

Alte stiri asemanatoare