Selectati editia dorita

Notarii vor venituri mai mari. Au majorat grila de impozitare a tranzactiilor imobiliare

24 Jan 2014

Notarii au majorat preturile minime de impozitare ale tranzactiilor cu locuinte cu procente care, in Bucuresti, sunt cuprinse intre 7,5% si 12%. Ceea ce important de stiut e faptul ca aceste valori nu sunt preturi, ci sume minime la care se aplica impozitarea si comisionarea autentificarii unui contract de vanzare-cumparare a unei locuinte.

Cu alte cuvinte, vanzarea unei garsoniere noi din zona Obor, de exemplu, va fi impozitata la valoarea minima de 43.080 euro, in vreme ce pentru una veche valoarea minima de impozitare e de aproape 35.000 euro. Cresterea e de aproximativ 9% raportat la anul trecut.

Notarii modifica anual aceste valori in functie de situatia din piata si, cel mai probabil, anul acesta au mizat pe faptul ca ieftinirea creditarii ipotecare in lei va genera mai multe tranzactii, deci preturile de tranzactionare vor creste si ele.

Nu s-au gandit, insa, ca numarul celor eligibili pentru un credit ipotecar, fie el si Prima Casa, scade si ca tendinta e in continuare de scadere a preturilor. Indiferent de asta, insa, oricine vinde o garsoniera in Obor va plati taxe si onorarii notariale mai mari, data fiind cresterea valorii de grila.

Sursa: businesscover.ro
Cuvinte cheie: grila de impozitare, notari, tranzactii imobiliare, prima casa

Alte stiri asemanatoare