Selectati editia dorita

Sfarsitul Odyssea Residence: terenul e scos la vanzare. Cati bani a pierdut cosmonautul Prunariu

08 Jan 2014

Firma israelienilor de la New Horizon, care a vrut sa construiasca proiectul Odyssea Residence din apropierea Capitalei, a intrat in faliment in 2013.

 

Lansat cu mare fast in 2008, in prezenta cosmonautului, proiectul promitea 156 de apartamente dispuse in sase blocuri cu cinci etaje. Pretul de vanzare pe mp a fost de 1.500 de euro. Criza insa i-a prins pe dezvoltatori cu doar 10 antecontracte semnate. Lipsa cumparatorilor si prabusirea pietei imobiliare au dus la falimentul proiectului.

Pretul de pornire al terenului reprezinta apoape o treime din valoarea totala a datoriilor, de 7,6 milioane de euro, asa cum reiese din tabelul creantelor definitiv consolidat. Astfel, urmatoarele active: terenul de 8.000 mp, constructia subterana de 5.000 mp si constructia supraterana de 4.000 mp, sunt scoase la licitatie la pretul de 2,65 milioane euro, fara TVA.

Daca terenul va fi valorificat la acest pret, atunci creanta garantata acceptata si detinuta de Alpha Bank, de 11,5 milioane de lei, va fi acoperita.

In schimb, creditorii inscrisi in categoria creantelor chirografare, isi vor pierde banii dati pe avans. Printre ei se numara si cosmonautul Dumitru Prunariu si fiul acestuia, ambii figurand cu o creanta totala de aproximativ 150.000 de euro, dar si avocatul Adrian Ciurtin, coordonator al casei de avocatura Ciurtin, Brasoveanu si Asociatii. 

Sursa: economica.net
Cuvinte cheie: Odyssea Residence, New Horizon, piata imobiliara

Alte stiri asemanatoare