Selectati editia dorita

Cine umple hotelurile Clujului in 2014

11 Feb 2014

Sanatatea si informatica sunt domeniile care contribuie cel mai mult, iar noile centre de afaceri si titlul de Capitala a Tineretului determina estimari pozitive ale hotelierilor.

 

Hotelierii deja activi in Cluj-Napoca asteapta o perioada de respiro in privinta lansarii de unitati, fara proiecte de mari dimensiuni pentru lunile urmatoare. Spre deosebire de anii trecuti, cand au fost lansate mai multe hoteluri, cu zeci de camere sau afiliate unor lanturi internationale, 2014 incepe sarac in investitii noi. „Am identificat un numar important de proiecte in pregatire din categoria investitiilor de tip hotel si relaxare, care ar urma sa fie subiectul unor deschideri de santiere in 2014. In acest domeniu avem incadrat tot ce tine de partea de HoReCa - pensiuni, hoteluri, restaurante, baruri, dar si partea de agrement - sali de sport, centre de distractie, bazine, centre spa, partea de cultura si de entertainment. Daca e sa vorbim strict de cazare, insa, nu sunt foarte multe unitati in plan in Cluj: un hotel pe Avram Iancu si unul in zona Faget. In rest, pensiuni si centre de cazare", a precizat Victor Ignat, project manager la compania de consultanta IBC Focus.

„Nu stiu sa se deschida hoteluri noi in perioada urmatoare, nu e anuntat nimic oficial. Chiar si fara proiecte mari noi, e inca dificil sa atragi clienti. Anul acesta a inceput, totusi, un pic mai bine pentru piata hoteliera fata de anul trecut. Noi am avut inchis unul dintre hoteluri, Capitol, pentru o scurta perioada, cam o luna si jumatate. In acest fel am mai scazut din cheltuieli, intr-o perioada in care oricum nu sunt multi clienti, si putem face mici renovari. Daca ai mai multe unitati, poti sa faci astfel de miscari, iar unele hoteluri practica inchiderea de etaje", a explicat Camelia Silvesan, manager al unei retele care include unitatile Capitolina, Capitol (3*, 20 camere), de pe str. Neagra, Hotel Central (fost City Central, pe str. V. Babes) si Aparthotel Gutinului. Pregatirea orasului pentru anul Cluj - Capitala Europeana a Tineretului 2015 si livrarile de zeci de mii de spatii de birouri programate in acest an sunt asteptate sa ajute la revigorarea afacerilor hotelierilor. "Speram sa creasca numarul de clienti in acest an; se deschid cateva centre de afaceri, care banuim ca se vor umple. Asta inseamna ca apar companii noi si creste si traficul de business. Apoi, avand in vedere ca anul viitor Clujul e Capitala a Tineretului, ne asteptam sa vedem pregatiri inca din 2014, deci evenimente care sa aduca si turisti", a mentionat Silvesan. Unitatile care dispun de sali de evenimente mizeaza pe manifestarile pregatite pentru a genera activitate si pe segmentul de cazare. Segmentul medical si cel de IT conduc in topul domeniilor care contribuie la afacerile hotelierilor. "Am inceput anul mai bine decat 2013, ca activitate si ca numar de rezervari pentru evenimente. Vom avea congrese, evenimente de afaceri, dar si evenimente private, cum ar fi nuntile. Domeniile medical si IT sunt printre cele mai importante. Semnalele de inceput de an sunt bune, noi avem programate in acest moment 70-80 de evenimente importante pentru acest an", a mentionat Simion Prunean, asociat in Grand Hotel Italia, cea mai mare unitate de cazare din Cluj.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net
Cuvinte cheie: turism, hoteluri, cluj

Alte stiri asemanatoare